Coaching producție

Importanța coaching-ului la locul de muncă!

Ce este coaching-ul în muncă?

Coaching-ul este de neprețuit dacă o organizație își dorește să-și atingă obiectivele. Ar trebui să facă parte din managementul continuu al performanței angajaților de către manageri pentru a maximiza potențialul angajaților.

Scopul fiecărei organizații de producție este de a avea o forță de muncă extrem de eficientă și productivă. Fără aceasta, organizația s-ar putea cufunda în pierderi.

Ce este coaching-ul în producție?

Implică o relație profesională de ajutor care se concentrează pe nevoile angajaților și pe obiectivele unei organizații.
Putem defini în continuare coachingul la locul de muncă ca o strategie de leadership care vizează abordarea obiectivelor la locul de muncă. De asemenea, dă putere angajaților să atingă aceste obiective.

1. Coaching-ul nu este o reambalare a abilităților de management.

2. Coaching-ul se ocupă de creșterea și dezvoltarea angajaților, spre deosebire de management, care se ocupă de supraveghere.

3. Coaching-ul la locul de muncă nu este consiliere sau terapie.

4. Coaching-ul implică creativitate, acțiune și performanță, în timp ce consilierea implică ascultarea și empatizarea cu un angajat.

5. Coachingul la locul de muncă nu este mentorat sau consultanță.

6. Coaching-ul face un pas mai departe pentru a le permite angajaților să-și creeze practicile și resursele.

Coaching productie
Untitled design 2023 01 06T120226.080

Coachingul forței de muncă ar trebui să se concentreze pe:

  • conștientizarea angajaților cu privire la obiectivele companiei

  • ajută angajații să atingă obiectivele organizaționale în mod independent

După cum descoperă multe organizații mari, stilul de management „comandă și control” folosit în mod tradițional nu mai funcționează în mediul actual.

Mediul actual necesită răspuns rapid, rezistență, creativitate sporită, efort individual și performanță. Aceste aspecte sunt cele care vor face ca o organizație să rămână competitivă.

Coachingul la locul de muncă asigură angajaților o carieră sau dezvoltare profesională și satisfacție. În schimb, ajută la păstrarea celor mai valoroși angajați.

Pregătirea angajaților la locul de muncă în ceea ce privește performanța, mai degrabă decât gestionarea lor, îi face să fie mai angajați în munca lor. De asemenea, sunt mai dedicați atingerii obiectivelor organizaționale.

De ce coaching-ul este critic acum și în viitor?

Pentru organizații, schimbarea va fi norma în avans. De asemenea, succesul echipei și organizațional va depinde de rezistența, performanța individuală și de echipă.

Esența coaching-ului de prodeucție este că valorifică abilitățile și punctele forte individuale pentru performanță maximă în echipă.

Coaching-ul este esențial, deoarece oferă învățare la timp, adaptată situației particulare. De asemenea, oferă învățare directă la locul de muncă.

Coaching-ul este o modalitate excelentă de a implica angajații într-o organizație. Organizațiile prosperă mai mult cu angajați implicați decât cu cei neangajați.

Untitled design 2023 01 06T120408.678
Untitled design 2023 01 06T120612.561

Efectul coach-ingului în producție:

  • cu 20% mai multe vânzări
  • absenteism cu 41% mai mic
  • productivitate îmbunatățită cu 15%

Nu sunt acestea genul de rezultate pe care orice manager ar vrea să le vadă în echipele lor?

Coaching-ul poate aduce beneficii semnificative la locul de muncă, ceea ce poate duce la îmbunătățirea setului de abilități și a performanței.

Coachingul la locul de muncă este unul dintre instrumentele pe care organizațiile și lucrătorii le pot profita de îmbunătățirea situației. 

Beneficiul coaching-ului la locul de muncă pentru manageri

Coaching-ul în leadership este esențial pentru succesul managerial. Beneficiile sale vor curge și asupra întregii forțe de muncă.

Abilități de management mai bune

Coaching-ul pentru manageri le oferă o oportunitate de a-și perfecționa abilitățile, în special cele legate de management.

Unele abilități esențiale pentru un manager includ a fi un comunicator mai bun și a învăța cum să ofere feedback de înaltă calitate. Cu aceste abilități, managerii sunt într-o poziție mai bună pentru a-și susține și dezvolta echipele.

Productivitate îmbunătățită

Responsabilitățile unui manager variază de la organizarea de sesiuni individuale până la participarea la întâlniri de conducere strategică.

Coaching-ul ajută un manager să știe cum să echilibreze responsabilitățile. Un antrenor vă va învăța abilități mai bune de gestionare a timpului și cum să prioritizați responsabilitățile.

Sună acum