Ergonomia locului de munca

j

by omuproductie

}

07.04.2022

Ergonomia locului de munca

Ergonomia locului de munca – acesta acoperă un spectru larg de variabile care se concentrează pe un mediu mai industrializat.

Potrivit studiilor pierderile tipice din neaplicarea ergonomiei constructive includ:

Producție mai scăzută

Timp pierdut crescut

Costuri medicale și materiale mai mari

Absentism crescut

Lucrări de proastă calitate

Leziuni, încordări, oboseală

Incidența crescută a accidentelor și erorilor

Creșterea fluctuației forței de muncă

Capacitate de rezervă mai mică pentru a face față situațiilor de urgență

Productivitate redusă

Competitivitate redusă

Ergonomia locului de munca

Ergonomia locului de munca va face diferența dacă este implementată constructiv. Trebuie să fie un efort de echipă atât din partea conducerii, cât și a muncitorilor.

Impactul negativ al managementului autocratic – Ergonomia locului de munca

Stilul autocratic de management este o rețetă pentru subperformanța organizațiilor, este nevoie de recalificări și traininguri pentru relațiile cu oamenii, pentru a putea profita de potențialul care există în oamenii. În prezent, există un decalaj uriaș în ceea ce privește valorile organizațiilor și modul în care acestea acționează.

Ergonomia locului de munca

Acest lucru poate fi remediat prin:

Revizuirea culturii și valorilor organizației;

Recalificarea oamenilor pentru a le permite să „facă” ceea ce are nevoie cultura.

Acest lucru ar duce la congruența dintre valori și acțiuni și, la rândul său, ar încuraja inovația, creativitatea și asumarea de riscuri. În esență, modul în care managerii se ocupă de oamenii lor ar crea mediul în care oamenii sunt capabili să se motiveze. Filosofia educației și formării este importantă pentru succesul ergonomiei.

De ce există un interes crescut pentru ergonomie?

Interesul tot mai mare pentru ergonomie poate fi atribuit unui număr de factori. Cele mai evidente sunt costurile în creștere asociate accidentărilor sau bolilor legate de muncă. Politicile și procedurile legale sunt reglementate în toate industriile din întreaga lume. Există presiuni din partea sindicatelor și asigurătorilor care au sporit gradul de conștientizare a angajaților. Aceasta se concentrează pe un mediu propice sarcinii îndeplinite și există tot mai multe dovezi că programele de ergonomie pot afecta pozitiv calitatea și productivitatea. Aceste probleme se combină pentru a face din ergonomie o problemă importantă. Leziunile lucrătorilor și costurile lor ulterioare, atât directe, cât și indirecte, sunt adesea rezultatul unor probleme cu interfața dintre un muncitor și un sistem de mașini.

Pe măsură ce tehnologia se îmbunătățește, aceasta duce la creșterea automatizării, la fel au crescut și bolile legate de muncă – fiți martori la creșterea extraordinară a tulburărilor de traumă cumulativă, categoria cu cea mai rapidă creștere a traumei la locul de muncă într-un mediu stresant. Cauzele includ posturi proaste sau nenaturale, posturi statice, forță excesivă necesară pentru îndeplinirea unei sarcini, mișcări repetate la frecvență înaltă, timp de recuperare insuficient între mișcările repetate, vibrații și temperatură rece.

Problema ergonomiei a devenit atât de gravă încât organizațiilor sunt aplicate amenzi. Costurile medicale directe și de compensare sunt suportate de toate părțile interesate ca urmare a unui management ergonomic defectuos care reprezintă o pierdere semnificativă și ar putea avea un efect negativ asupra profiturilor. Există, totuși, pierderi suplimentare asociate cu leziuni și boli induse ergonomic. Acestea sunt costurile asociate cu absenteismul, cazurile de restrângere a zilei de lucru (lucrătorii se pot întoarce la locul de muncă, dar nu la locul de muncă obișnuit), fluctuația și recalificarea.

Recomndare pentru proiectarea eficientă a locului de muncă

Datorită faptului că sunt medii cu forță de muncă intensivă, nivelul de motivație al forței de muncă trebuie să fie ridicat pentru a obține rezultate maxime – un stil de management participativ care să asculte problemele experimentate și un efort constructiv de rezolvare a problemelor. Schimbarea este inițiată de conducerea cu viziune strategică pentru succesul unei organizații. Viziunea și misiunea provin de la conducerea organizații. Conducerea vizionară conduce organizația către atingerea obiectivelor organizaționale prin transferul capacității de luare a deciziilor către forța de muncă. Astfel, eficiența în utilizarea resurselor este îmbunătățită prin eliminarea barierelor dintre părțile interesate și crearea încrederii.

Liderii vizionari creează și articulează o viziune realistă, credibilă și atractivă a viitorului, care se dezvoltă din prezent și se îmbunătățește pe acesta. Liderii vizionari au trei abilități: capacitatea de a explica viziunea, capacitatea de a exprima viziunea și capacitatea de a extinde viziunea. Liderul trebuie să fie proactiv și să folosească amenințarea actuală ca o oportunitate pentru crearea unei industrii competitive. Barierele în comunicare ar trebui eliminate prin aplicarea abilităților de comunicare și respectul față de ceilalți. Împărtășirea și învățarea la locul de muncă dezvoltă o creștere a moralului și expunerea capacităților angajaților.

Leadership-ul are cheia pentru schimbarea organizației prin implementarea eficientă a metodologiei fundamentale care ar îmbunătăți ergonomia locului de muncă.

Încrederea este un ingredient important al leadershipului și unele dintre aspectele care sporesc încrederea în leadership sunt următoarele:

Încrederea pare să fie un atribut principal asociat cu conducerea.

O parte din sarcina liderului a fost și continuă să fie lucrul cu oamenii pentru a găsi și rezolva probleme, dar dacă liderii obțin acces la cunoștințele și gândirea creativă de care au nevoie pentru a rezolva problemele depinde de cât de multă încredere au oamenii în ei.

Când adepții au încredere într-un lider, ei sunt dispuși să fie vulnerabili la acțiunile liderului.

Onestitatea se clasează în mod constant în fruntea listei majorității oamenilor de caracteristici pe care le admiră la liderii lor.

În vremuri de schimbare și instabilitate, oamenii apelează la relațiile personale pentru îndrumare, iar calitatea acestor relații este în mare măsură determinată de nivelul de încredere.

Astfel, fără un leadership care să îmbrățișeze schimbarea și inițiativele de îmbunătățire a proceselor, organizația ar rămâne stagnantă, cu o rată de succes minimă.

STRATEGII DE ÎMBUNĂTĂȚIRE – Ergonomia locului de munca

Este important de remarcat faptul că, deși sunt în curs de desfășurare strategii pentru un mediu de lucru convenabil, anumite aspecte ar putea fi abordate pe termen scurt.

Confort – Ergonomia locului de munca

Confortul este imperativ într-un mediu de lucru. Temperatura trebuie menținută la niveluri confortabile în timpul celor 4 sezoane, cu o circulație a aerului proaspăt în orice moment. Trebuie să se gândească mult lapoziționarea unor posturi de lucru în clădire clădire. Ar trebui prevăzute suporturi pentru picioare pentru a se potrivi persoanelor de diferite dimensiuni. Suporturile pentru picioare adaugă confort muncitorului în timpul operației.

Temperatura, mișcarea aerului și umiditatea influențează cât de confortabil devine un lod de muncă, în special atunci când sunt îndeplinite sarcini sedentare. Există diferențe considerabile între indivizi în preferința lor pentru confortul termic și este puțin probabil ca o temperatură să se potrivească tuturor. Unii lucrători pot fi sensibili la modificările calității aerului.

Localizarea posturilor de lucru astfel încât persoana să nu stea aproape, sub sau în față a unui aparat de aer condiționat.

Instruire – Ergonomia locului de munca

muncitorii trebuie să fie instruiți să își ajusteze scaunele în mod corespunzător și să stea correct. Scaunele în care stau majoritatea lucrătorilor par a fi adecvate din punct de vedere ergonomic. Cu toate acestea, un scaun bun așezat într-o poziție greșită poate provoca probleme în timpul șederii prelungite. Ar trebui oferită instruire despre cum să regleze scaunele și de ce. De exemplu, dacă se dezvoltă disconfort în partea inferioară a spatelui, spătarul scaunului poate fi prea sus, sau dacă partea din spate al picioarelor doare, atunci scaunul poate fi setat prea sus. Muncitorii trebuie instruiți pentru a se întinde în mod corespunzător și este necesară asigurarea de pauze de întindere.

Implementarea eficientă a programelor de pauză variază de la voluntar atunci când lucrătorul simte nevoia de a obligatoriu cinci minute la fiecare oră. Întinderile trebuie să fie adecvate și conduse de lideri instruiți corespunzător sau lucrătorii individuali trebuie să primească instruire.

Managementul medical – Ergonomia locului de munca

Implementați un program de management medical care să includă instruire pentru agenți și supraveghetori, astfel încât aceștia să poată recunoaște simptomele precoce ale problemelor și asigurați-vă că managementul promovează o politică de raportare timpurie, astfel încât problemele să fie prevenite. Acest tip de program ar trebui să fie la nivelul întregii companii pentru a fi eficient. Experiența arată că un program eficient de management medical poate preveni durerile și durerile minore să devină incidente ale zilei de lucru pierdute.

Proiectare statie de lucru – Ergonomia locului de munca

Designul stației de lucru ar trebui să respecte și să se adapteze la diferențele dintre angajați. Ar trebui să ofere suficientă adaptabilitate pentru a găzdui cel mai mic și cel mai mare muncitor. Este nevoie de un grad înalt de lucru în echipă și, în consecință, ar trebui să se prevadă în mod adecvat spațiile formale și informale ale echipelor pentru a permite personalului să contribuie la dezvoltarea echipelor.

Zone de vending – Ergonomia locului de munca

Zonele de distribuție automată trebuie să fie aproape de zona de lucru, oferind mese sănătoase, televizoare și zone de discuție, astfel încât muncitorii să-și poată rupe concentrarea de la sarcina în cauză și de monotonia experimentată. Acest lucru încurajează personalul să ia pauze și să prevină un post de lucru murder.

Servicii de curățenie și zgomot – Ergonomia locului de munca

Necesitatea unui mediu curat este esențială, curățenia ar trebui să fie disponibile pentru a menține mediul curat. Ar trebui creată o zonă de depozitare pentru depozitarea obiectelor personale. Acest lucru ar preveni pierderea bunurilor personale.

Poziția monitorului – Ergonomia locului de munca

Poziționarea monitorului pe partea laterală a luminii ferestrei și/sau între sursele de lumină de deasupra capului ar reduce strălucirea. Amplasarea birourilor direct sub sursele de lumină trebuie evitată. Ecranul sau operatorul nu trebuie să fie în fața unei ferestre neecranate.

Luminile și difuzoarele trebuie curățate în mod regulat. Luminile se deteriorează Filtre de ecran „anti-orbire” – În cazul în care toate celelalte eforturi de a corecta iluminarea nu au reușit, poate fi necesară utilizarea unui filtru de ecran. Dacă este posibil, se recomandă o încercare a filtrului înainte de cumpărare. De asemenea, se recomandă curățarea regulată. Este necesară luminozitatea și contrastul reglabile între fundal și text. Ecranul trebuie să fie lipsit de reflexii, pâlpâire și strălucire. Este necesară capacitatea de a roti și înclina ecranul. Ecranul trebuie să fie la o înălțime corespunzătoare deasupra suprafeței de lucru, unde linia superioară a textului este chiar sub nivelul ochilor (15 grade). Nu trebuie să fie afișate simultan mai mult de șase culori.

Zgomot – Ergonomia locului de munca

Zgomotul excesiv poate crește stresul și oboseala personalului. Zgomotul general poate fi redus prin mochetă specială și prin amplasarea zonelor de birouri departe de sursele de zgomot extern.

Suprafețele dure, cum ar fi pereții de sticlă sau plăcile albe, ar acționa pentru a crește reflectarea zgomotului.

Înălțimea adecvată și rafturile suficiente pot reduce, de asemenea, nevoia de a se îndoi sau de a ajunge excesiv pentru a aduna sau depozita articole. Posturile proaste ale coloanei vertebrale trebuie evitate atunci când ajungeți în lateral și vă aplecați spre locul de depozitare. Depozitarea articolelor pe podea ar trebui evitată, deoarece aceasta ar putea duce la probleme în partea inferioară a spatelui.

Intervenție timpurie – Ergonomia locului de munca

Unul dintre obiectivele principale ale proiectării sistemelor și proceselor de lucru eficiente și sigure este evitarea dezvoltării leziunilor musculo-scheletice sau a disconfortului asociat cu munca. În cazul în care apare disconfort, intervenția timpurie pentru a aborda problemele de sănătate, siguranță sau confort în mediul de birou este vitală pentru a asigura cele mai bune șanse de rezolvare și poate fi realizată numai printr-o comunicare eficientă între toate părțile interesate.

Inițierea și instruirea personalului – Ergonomia locului de munca

Utilizatorii de computere ar trebui să fie instruiți să ajusteze echipamentele și mobilierul în mod corespunzător și să învețe tehnici adecvate de tastare / introducere a datelor dacă aceasta este principala cerință a rolului lor.

Design de muncă – Ergonomia locului de munca

Supraveghetorii au, de asemenea, responsabilitatea pentru proiectarea lucrărilor în posturile aflate sub controlul lor, pentru a corespunde capacităţilor umane.

Trebuie acordată atenție următorilor factori în proiectarea muncii în siguranță;

Implicați forța de muncă atunci când proiectați locuri de muncă

Rotație între o varietate de sarcini care implică diferiți mușchi și articulații

Planificarea personalului trebuie să acopere extremele previzibile ale presiunii în muncă

Alocarea adecvată a muncii în perioadele de concediu. Așteptări de a se adapta la capacitatea redusă a lucrătorilor în urma concediului prelungit sau a accidentării

Luați în considerare rotația sarcinilor între angajați

Furnizarea și întreținerea echipamentelor

Responsabilitățile angajaților – Ergonomia locului de munca

Angajații ar trebui să raporteze din timp simptomele de disconfort superiorilor lor. Când sunt identificate simptome sau îngrijorări, muncitorul trebuie să contacteze supervizorul său și, dacă este necesar, să completeze un Formular de raportare a bolii profesionale sau a incidentului.

Intervenția târzie poate crește riscul de a dezvolta afecțiuni musculo-scheletice cronice. Condițiile cornice pot duce la imposibilitatea unei persoane de a-și menține locul de muncă, în ciuda modificărilor ulterioare ale sarcinilor. Este necesară o acțiune promptă pentru a controla orice risc. Acest lucru este necesar pentru a preveni riscurile suplimentare pentru membrul personalului sau alt personal care îndeplinește sarcini similare.

Articole recomandate

Postări asemănătoare

Imbunatatirea Continua in Productie:

Cheia Catre Performanta de Varf Introducere: In era afacerilor competitive, imbunatatirea continua in productie devine un aspect esential pentru a mentine performanta de varf. Indiferent de dimensiunea sau domeniul de activitate al companiei tale, adoptarea unei...

citește mai mult

Ești gata să faci o schimbare?

Hai să lucrăm împreună

Ne găsești și pe

Despre autor

omuproductie

Comentarii

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts

Imbunatatirea Continua in Productie:

Imbunatatirea Continua in Productie:

Cheia Catre Performanta de Varf Introducere: In era afacerilor competitive, imbunatatirea continua in productie devine un aspect esential pentru a mentine performanta de varf. Indiferent de dimensiunea sau domeniul de activitate al companiei tale, adoptarea unei...

OEE

OEE

OEE Ce este OEE - ul (Overall Equipment Effectiveness)? OEE este un indicator de performanță a echipamentelor care măsoară gradul de utilizare a unui echipament de producție și eficiența acestuia în procesul de producție. OEE poate fi utilizat pentru a identifica și...

Get In Touch

Get In Touch

Address

1234 Divi St. #1000
San Francisco, CA 94220

Phone

(255) 352-6258

Sună acum