Normarea la locul de munca

j

by omuproductie

}

07.04.2022

Normarea la locul de munca

Normarea la locul de munca – RYS

Studiul timpului și mișcării este rar folosit corespunzător în industria zilelor noastre. Cu toate acestea acestă metodă are ca scop creșterea producției și realizarea oricăror îmbunătățiri care ar putea fi realizate prin identificarea observării oportunităților care implică forța de muncă ca principal sursă în vederea atingerii obiectivelor de creștere a producției și scăderea costurilor.

Normarea la locul de munca

Acestă metodă folosește observația sistematică, interviul cu personalul care operează acele faze și studiul timpului cu cronometru sau camera de filmat, ca mai apoi aceste date să fie centralizate, interpretate iar pe baza lor se iau decizii pe fluxul de producție.
În afară de aceasta, propunereile de îmbunătățire ar putea să fie făcute pentru a spori efortul de realizare a principalului obiectivul oricărei organizații de producție.
Timpul este cel mai important lucru în determinare performanței companiei și dezvoltarea nivelului de funcționare al companiei. Timpul este definit ca o componentă utilizată în sistem de măsurare pentru a aranja evenimente, de a compara durata timpul unui eveniment și măsurarea mișcarii unui produs de la primirea comenzi până la livrarea acestuia.
Muncă standardizată, cycle time and takt time.

Normarea la locul de munca

Munca standardizată constă în mai sigur, mai ușor și cel mai eficient mod de a îndeplini o sarcină. Este despre crearea unei modalități de a avea cele mai consistente performanțe posibile. Standardizarea este un instrument foarte important în a reduce variabilitatea unui proces, ca sarcini și procedură de executare în mod standardizat de toţi operatorii într-o companie, asta reduce șansele de a avea o eroare în această sarcină sau procedură.

Normarea la locul de munca
Documentele de lucru standardizate ajută la păstrarea procesului coerent, controlează procesul și se evită variația.

Normarea la locul de munca

Tehnicile lean manufacturing permit crearea unei baze pentru evaluarea sarcinilor și astfel identificarea oportunităților de îmbunătățire și evitarea erorilor în proces. Pe lângă aceste caracteristici, munca standardizată are alte beneficii:

  1.  Învățare organizațională: muncă standardizată păstrează know-how-ul și experiența. Când un operator cu experiență pleacă, cunoștințele sale nu este pierdut;
  2.  Instruire: munca standardizată oferă o bază pentru formarea angajaților.
    Takt Time ul este fundamental pentru standardizarea muncii, deoarece definește cu ce frecvență ar trebui să fie ieșirea produsului pe linie.

Timpul takt este rata de producție a unui proces și poate determnia cât de rapid trebuie să fie un process pentru a satisface cererea clientului. În ceea ce privește calculul, este timpul disponibil pentru producerea pieselor într-un anumit interval de timp împărțit la numărul de piese cerute în acel interval.

În general, se folosește o diagramă de echilibru operational care arată cum se compară timpii de ciclu cu timpii takt. Poate fi utilizat pentru a clarifica îndoielile cu privire la capacitatea procesului.
În cazul în care timpii de ciclu al operațiunilor nu sunt afișați în variație mare, înseamnă că activitățile liniei sunt bune, echilibrate și standardizate.

Studiul timpului și al mișcării – Normarea la locul de munca
Studiul timpului și mișcării oferă tehnici de analiză în detaliu a unei operații sau sarcini, măsurarea unei activități care adaugă valoare și cum să le minimizeze și elimine pe cele care nu adaugă valoare sau sunt considerate o risipă.

Prin studiul timpului și al mișcării uni proces de fabricație, este posibil să se calculeze capacitatea și creșterea eficienței și productivității acesteia, făcând organizația mai competitivă până în punctul de a avea costuri de producţie mai mici, oferind o calitate produsului și un preț mai mic pentru client.

La fiecare operație se stabilesc mișcări standard și se atribuie timpi care trebuie urmaţi astfel încât organizația să aibe rezultate mai bune pe piață în care activează.

Colectarea datelor – Normarea la locul de munca
După ce s-au descris operaţiile care alcătuiec procesul de fabricare a lentilelor organice, următorul pas este colectarea datelor, în cazul în care sincronizarea ciclurilor pentru fiecare sarcină va fi realizată și timpii medii, normali și timpi standard vor fi stabiliți. După ce se calculează timpii, se creează un tabel cu date. Pe lângă măsurătorile de timp, se colectează și informații despre producție pentru fiecare schimb, numărul de pauze pe schimb și durata acestora.

Cronoanaliza se poate efectua prin utilizarea unui cronometru sau a unei camere (camera oferă o mai precisă analiza timpului, deoarece este posibil să se măsoare timpul conform mișcării operatorului. Înregistrările au fost ajustate astfel încât să se efectueze 30 de măsurători, făcând astfel analiza mai detaliată.

 

Articole recomandate

Postări asemănătoare

Imbunatatirea Continua in Productie:

Cheia Catre Performanta de Varf Introducere: In era afacerilor competitive, imbunatatirea continua in productie devine un aspect esential pentru a mentine performanta de varf. Indiferent de dimensiunea sau domeniul de activitate al companiei tale, adoptarea unei...

citește mai mult

Ești gata să faci o schimbare?

Hai să lucrăm împreună

Ne găsești și pe

Despre autor

omuproductie

Comentarii

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts

Imbunatatirea Continua in Productie:

Imbunatatirea Continua in Productie:

Cheia Catre Performanta de Varf Introducere: In era afacerilor competitive, imbunatatirea continua in productie devine un aspect esential pentru a mentine performanta de varf. Indiferent de dimensiunea sau domeniul de activitate al companiei tale, adoptarea unei...

OEE

OEE

OEE Ce este OEE - ul (Overall Equipment Effectiveness)? OEE este un indicator de performanță a echipamentelor care măsoară gradul de utilizare a unui echipament de producție și eficiența acestuia în procesul de producție. OEE poate fi utilizat pentru a identifica și...

Get In Touch

Get In Touch

Address

1234 Divi St. #1000
San Francisco, CA 94220

Phone

(255) 352-6258

Sună acum