Îmbunătățirea atitudinii angajaților

j

by Medesan Florin

}

06.21.2021

Îmbunătățirea atitudinii angajaților.

KEEPING A POSITIVE ATTITUDE AT WORK 1024x600 1O atitudine este o stare psihică. În funcție de situație și timp, atitudinea unei persoane se schimbă. Poate fi identificat cu ușurință în comportamentul cuiva: modul în care vorbesc, se comportă și răspund. În majoritatea organizațiilor, atitudinea angajaților poate reflecta sentimentele sale de loialitate față de organizație.

În lumea corporativă, uneori este foarte dificil să gestionezi atitudinea angajaților în mod corect. Aceasta duce la conflicte între angajați din cauza problemelor de atitudine. Angajații la locul de muncă pot avea atitudine pozitivă sau negativă față de produse sau servicii, sarcini specifice de muncă, colegi sau conducere sau organizația în ansamblu.

Dacă atitudinea unui angajat la locul de muncă este slabă, cel mai talentat și mai calificat angajat poate fi sortit unei performanțe extrem de slabe. Pe de altă parte, angajații care au o atitudine pozitivă de dedicare și implicare contribuie la niveluri ridicate de efort, deși nu sunt cei mai talentați și calificați.

Organizațiile au devenit conștiente de importanța atitudinii. Aceste organizații cheltuiesc mai mult timp și efort decât oricând pentru a dezvolta cea mai bună atitudine posibilă în rândul angajaților lor.

‘O atitudine pozitivă îți oferă putere asupra circumstanțelor tale, în loc ca circumstanțele tale să aibă putere asupra ta.’ – Joyce Meyer

Atitudinile negative conduc la ignoranță față de sarcinile de zi cu zi. Angajații sunt deranjați rapid de mici probleme.

Atitudinile pozitive în rândul angajaților fac mediul la locul de muncă mai distractiv.

Iată un exemplu de atitudine pozitivă a angajaților:

Atunci când un angajat cu o atitudine pozitivă, tratează un apel negativ de serviciu pentru clienți ca o oportunitate pentru client de a-și schimba atitudinea față de angajat. Mai târziu, poate oferi un exemplu și celorlalți angajați.

Atunci când angajații sunt fericiți și implicați, atitudinile și productivitatea sunt mai susceptibile de a fi pozitive. Atitudinile negative pot fi schimbate în altele pozitive, cu încurajarea și recunoașterea potrivită. Prin gestionarea eficientă a locului de muncă și a angajaților, le puteți schimba pozitiv atitudinile și le puteți îmbunătăți performanța la locul de muncă.

Ce poate afecta atitudinea angajaților?

Nu ar fi grozav, dacă fiecare angajat ar fi fericit? Dar acest scenariu nu este ideal. Uneori, atitudinile oamenilor distrag atenția și pot avea un impact negativ asupra celorlalți. Rolul conducerii este de a gestiona acești factori pentru a preveni apariția unor atitudini negative la locul de muncă.

Iată câțiva factori care pot afecta atitudinea angajaților:

 • Satisfacția locului de muncă
 • Implicarea angajaților
 • Conectare emoțională
 • Probleme și probleme personale

Satisfacția locului de muncă

Satisfacția în muncă este unul dintre factorii cheie ai atitudinii angajaților. Când angajații se bucură de munca lor, se simt încrezători în abilitățile lor de a reuși în sarcinile atribuite și apreciază rolurile cărora li se atribuie. Este mult mai probabil să aibă o atitudine pozitivă la locul de muncă.

Atunci când o organizație caută candidați care să ocupe un post, ei caută cei mai talentați sau experimentați candidați. Indiferent dacă persoana este interesată în mod adecvat sau este potrivită cu poziția specifică din organizație. De exemplu, un candidat care are cunoștințe excelente despre industrie, dar care preferă să lucreze în cercetare și dezvoltare, s-ar putea să nu se aștepte să fie angajat pentru un post de marketing sau vânzări.

Cu excepția cazului în care candidatul nu este interesat sau confortabil cu funcția, angajarea acestuia pentru astfel de funcții ar putea fi o decizie riscantă. Chiar dacă au abilitățile de a lucra pentru această poziție, considerarea lor pentru o poziție prost adaptată ar putea să nu fie bună pentru creșterea unei organizații sau a angajatului însuși.

Implicarea angajaților

Implicarea angajaților este un concept care include satisfacția, dedicarea și motivația angajaților. Atunci când angajații se simt implicați și mulțumiți de sarcină, puteți vedea o atmosferă de atitudine pozitivă printre ei. Ei își vor dezvolta abilitățile, interesele și ambițiile în domeniile lor de lucru respective. Acest lucru le va încuraja eforturile și devotamentul, își va menține atitudinea față de muncă pozitivă și le va spori productivitatea.

Conectare emoțională

Conectarea emoțională nu este un document legal, ci o înțelegere a relației dintre manager și angajații lor – și a ceea ce se așteaptă unul de la celălalt. Atunci când angajații simt o atitudine negativă din partea managerului lor, conexiunea emoțională este întreruptă. Acest lucru poate avea un impact negativ asupra angajamentului și satisfacției la locul de muncă, ducând la o atitudine negativă la locul de muncă.

Probleme personale

Atitudini negative în rândul angajaților pot apărea și din alte motive. De exemplu, problemele personale sau familiale pot determina un angajat să aibă un impact negativ asupra performanței muncii. Astfel de probleme nu pot fi rezolvate dacă nu le susțineți. Dar îi puteți ajuta în continuare să-și rezolve problemele și să își gestioneze atitudinile față de muncă.

Cum se raportează Atitudinea la Muncă?

În majoritatea situațiilor, o atitudine bună duce la comportamente pozitive, iar atitudinea negativă duce la comportamente negative. Un angajat care crede în valorile esențiale ale companiei este mai probabil să dea dovadă de pozitivitate la locul de muncă. Organizațiile în care angajații se plac unul pe celălalt și au încredere în conducere au mai multe șanse să aibă atitudini pozitive. Angajații cu atitudini pozitive sunt mai productivi și au mai puțin absenteism la locul de muncă.

Cu toate acestea, dacă se așteaptă ca angajații să lucreze în mod regulat ore extinse fără stimulente suplimentare, se dezvoltă rapid o atitudine negativă. Afectează organizația care creează probleme în ceea ce privește performanța muncii și productivitatea la locul de muncă.

Prevenirea este cea mai bună soluție pentru a schimba atitudinea angajaților dvs. Puteți utiliza diferite metode pentru a schimba atitudinea angajaților în loc să așteptați ca negativitatea să se dezvolte printre ei. Atunci când conducerea ascultă preocupările angajaților lor și răspunde la acestea, negativitatea nu va exista între conducere și angajați. Comunicați cu angajații și ascultați preocupările lor atât profesional, cât și personal, și lucrați cu seriozitate.

atitudine1Iată patru pași simpli pentru a crea o atitudine pozitivă:
 • Aprecierea vă poate ajuta să creați o atitudine pozitivă. Apreciați angajații pentru eforturile și contribuțiile lor pentru îmbunătățirea organizației.
 • Încercați să vă concentrați asupra soluțiilor în loc de probleme. Lăsați angajații să se gândească la soluțiile la problemele lor.
 • Încercați să înțelegeți relația dintre angajat și atitudinea lor față de muncă. Veți afla despre problemele și succesul lor din spatele acestora. Va ajuta organizația să rezolve probleme precum moralul negativ al echipei, creșterea mai mică și productivitatea scăzută etc.
 • Puteți face unele activități, cum ar fi activități distractive, puteți organiza evenimente la locul de muncă, astfel încât toată lumea să poată participa. Acest lucru vă va ajuta să reduceți atitudinea negativă dintre angajați.

Cum să faceți față unui angajat cu atitudine negativă?

O atitudine negativă poate amenința funcțiile vitale ale organizației dumneavoastră. Se poate răspândi ca un virus de la un singur angajat prin întregul departament și poate afecta organizația.

Indiferent cât de bună este organizația dvs., vă veți confrunta cu un angajat cu atitudine negativă în anumite situații. Deoarece atitudinile negative sunt comune, veți dori să le rezolvați rapid și ușor.

Iată trei pași simpli pentru a face față unui angajat cu atitudine negativă:

 • Aflarea angajaților cu atitudine negativă, comportamentul lor și efectele pe care le au la locul de muncă.
 • Puteți purta o discuție cu ei despre atitudinea lor. Explicați-le efectul atitudinii lor și faceți-i să înțeleagă efectele care cauzează probleme la locul de muncă.
 • Puteți ajuta angajații să-și schimbe atitudinea. Dă-le șansa de a-și explica problemele și încurajează-i să vină cu o soluție. Dacă au nevoie de ajutor, ajutați-i cu câteva sfaturi.
Concluzie

Dacă sunteți angajat al guvernului sau al unei organizații, vă veți confrunta cu greutatea atitudinilor angajaților peste tot. Este vital să înțelegeți atitudinea unui angajat cu privire la mediul său de lucru.

Atitudinea unui angajat poate avea impact asupra vieții lor personale și profesionale. Angajații care lucrează într-un mediu de susținere, au devenit mai receptivi la managerii lor și mulțumiți de locul lor de muncă. Mai mult, acești angajați s-au confruntat cu atitudini mai puțin negative față de familia și colegii lor.

https://consultantaproductie.ro/

Articole recomandate

Postări asemănătoare

Imbunatatirea Continua in Productie:

Cheia Catre Performanta de Varf Introducere: In era afacerilor competitive, imbunatatirea continua in productie devine un aspect esential pentru a mentine performanta de varf. Indiferent de dimensiunea sau domeniul de activitate al companiei tale, adoptarea unei...

citește mai mult

Ești gata să faci o schimbare?

Hai să lucrăm împreună

Ne găsești și pe

Despre autor

Medesan Florin

Comentarii

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts

Imbunatatirea Continua in Productie:

Imbunatatirea Continua in Productie:

Cheia Catre Performanta de Varf Introducere: In era afacerilor competitive, imbunatatirea continua in productie devine un aspect esential pentru a mentine performanta de varf. Indiferent de dimensiunea sau domeniul de activitate al companiei tale, adoptarea unei...

OEE

OEE

OEE Ce este OEE - ul (Overall Equipment Effectiveness)? OEE este un indicator de performanță a echipamentelor care măsoară gradul de utilizare a unui echipament de producție și eficiența acestuia în procesul de producție. OEE poate fi utilizat pentru a identifica și...

Get In Touch

Get In Touch

Address

1234 Divi St. #1000
San Francisco, CA 94220

Phone

(255) 352-6258

Sună acum