Importanța instruirii

j

by Medesan Florin

}

07.07.2021

 

corporate trainingImportanța instruirii

Care este importanța instruirii la locul de muncă? O instruire mai bună duce la procese mai bune și la o muncă mai bună. Pe piața actuală în continuă schimbare, importanța formării profesionale nu a fost niciodată mai mare. Pregătirea forței de muncă este un mod indispensabil de a vă menține organizația competitivă. Angajații sunt oameni, majoritatea vor avea slăbiciuni sau lacune în abilitățile lor profesionale. În plus, majoritatea oamenilor profesioniști sunt specialiști de un fel sau altul.

Având un program cuprinzător de dezvoltare și formare profesională a angajaților vă permite să vă consolidați abilitățile pe care le deține forța de muncă, precum și să vă dezvoltați cunoștințele acolo unde acestea lipsesc. Un program de dezvoltare a instruirii angajaților vă va aduce tot personalul la un standard mai înalt de competență, astfel încât întreaga echipă să poată împărtăși un set comun de cunoștințe și abilități. Un astfel de program va repara orice verigă slabă care ar putea exista în organizația dvs. și va face ca volumul de muncă să fie distribuit mai uniform între lucrătorii dvs.

Importanța instruirii prin documente ppt provine din capacitatea lor de a fi ușor împărtășite, încorporate în pachete educaționale mai mari, și din tendința lor de a transmite lecții în mod clar și succint. Însă multe firme fac greșeala de a impune pur și simplu ca angajații lor să revizuiască astfel de articole sau să participe la prezentarea în așa fel, decât să încorporeze aceste elemente într-un program cuprinzător de formare. Din păcate, organizațiile care fac această greșeală probabil nu recunosc importanța instruirii angajaților pentru o organizație.

Oferind instruire continuă a forței de muncă, veți permite angajaților să avanseze, menținându-i pe toți pe aceeași pagină fără a fi nevoie să oferiți ajutor și supraveghere constantă. Importanța instruirii angajaților pentru o organizație nu ar trebui niciodată subestimată. Și, formarea continuă poate fi considerată a fi cea mai bună poliță de asigurare împotriva tuturor tipurilor de schimbări inevitabile și a nevoilor imprevizibile care vor apărea din când în când în organizația dumneavoastră.

Motive pentru instruire:

 • Tehnologie nouă
 • Controlul costurilor
 • Rol și flexibilitate în carieră
 • Orientare
 • Noi tehnici de evaluare
 • Abilități și lipsă de forță de muncă
 • Globalizare și viteză de schimbare
 • Calitatea produselor și serviciilor
 • Managementul schimbării
 • Rata de retenție al personalului

Avantajele instruirii în mod continuu includ, de asemenea, menținerea coeziunii echipei, crearea unei mentalități comune și a unui vocabular comun.

downloadInstruirea continuă va:

 • Permite echipei dvs. să răspundă la schimbările tehnologice care pot afecta cerințele postului lor.
 • Ajuta angajații să răspundă la schimbările care vin din restructurarea organizațională.
 • Oferi abilitatea de a se adapta la schimbările rezultate din diversitatea crescută a forței de muncă.
 • Lucra pentru a facilita dezvoltarea carierei.
 • Ajuta la satisfacerea nevoii angajaților dvs. de creștere continua.

Dacă încă vă întrebați de ce este importantă formarea, luați în considerare acest lucru …

 • Companiile care investesc în formarea angajaților au angajați foarte productivi și au profituri cu 24% mai mari decât companiile care nu se concentrează pe formare.
 • CSO Insights a constatat că o formare eficientă în vânzări poate ajuta reprezentanții noi să îndeplinească cota cu până la șapte săptămâni mai repede decât media industriei.
 • Într-un studiu realizat de QATC, angajații au menționat că principalul motiv pentru care decid să părăsească o companie este lipsa de formare și dezvoltare a angajaților.

Instruire și dezvoltare

Este important să înțelegem diferența dintre instruire și dezvoltare. Acestea sunt două dintre cele mai critice domenii ale managementului resurselor umane. Sunt preocupați de modurile în care forța de muncă se autoorganizează – chiar dacă poate sau nu. Instruirea și dezvoltarea sunt principalele modalități prin care performanța grupurilor și a indivizilor este îmbunătățită în cadrul unei organizații.

Obiectivele instruirii și dezvoltării

 • Îmbunătățirea eficienței
 • Îmbunătățirea moralului echipei
 • Îmbunătățirea relațiilelor umane
 • Reducerea nevoilor de supraveghere
 • Îmbunătățirea flexibilității și viabilității organizaționale

Procesul de instruire și dezvoltare

 • Stabiliți nevoile și dorințele de formare ale companiei dvs.
 • Decideți care sunt rezultatele dorite.
 • Stabiliți tipuri clare de obiective de formare.
 • Enumerați rezumate clare ale obiectivelor dvs.
 • Alegeți metode optime precum cele de la RYS.
 • Cunoașteți-vă opțiunile de instruire și selectați-le pe cele potrivite.
 • Implementați programe RYS.
 • Configurați și executați programele de instruire.
 • Evaluați programele.
 • Aveți la dispoziție metode adecvate de evaluare și executați-le.

Este important să înțelegeți că este nevoie de implicare în implementarea oricărui program de formare și dezvoltare a angajaților. Înțelegeți că I&D al forței de muncă înseamnă schimbare. Asigurați-vă că organizația dvs. este pregătită pentru îmbunătățirile pe care forța de muncă va dori să le execute după finalizarea instruirii. Ei trebuie să aibă autoritatea și resursele pentru a-și folosi noile abilități. Formatorii calificați trebuie să fie disponibili pentru a efectua instruirea necesară. Și acești formatori trebuie să înțeleagă care sunt obiectivele companiei dvs.

Scopul principal al instruirii este de a produce o schimbare pozitivă în funcționarea unei organizații. După cum se aplică individului, este o actualizare a cunoștințelor sau abilităților acelei persoane. Întrucât se aplică unei echipe, instruirea încorporează elemente organizaționale și de comunicare care pot multiplica dramatic productivitatea echipei dvs.

Diferența dintre instruire și dezvoltare

Uneori cunoscută sub numele de „învățare și dezvoltare”, principala diferență între instruire și dezvoltare este că formarea se concentrează în general pe dobândirea de noi abilități, în timp ce dezvoltarea se referă la îmbunătățirea sau extinderea abilităților existente. Așadar, rareori ne gândim doar la dezvoltare, deoarece, fără pregătire, nu există abilități de dezvoltat.

Avantajele instruirii și dezvoltării

Acum, că știm care sunt diferențele dintre formare și dezvoltare, este timpul să discutăm motivele reale pentru care suntem atât de interesați de importanța formării. Când vine vorba de asta, există o mulțime de beneficii ale instruirii și dezvoltării pentru angajați. Adesea, este ușor să treci cu vederea aceste beneficii, deoarece se pare că antrenamentul necesită prea mult timp și efort. În plus, multe companii nu își urmăresc eforturile de formare, așa că într-adevăr nu văd beneficiile programelor de formare. Dar cei care își urmăresc programele de formare văd beneficii clare ale formării și dezvoltării la locul de muncă.

Deci, de ce ar trebui organizația dvs. să implementeze instruirea și cât timp vă puteți permite să o amânați? Avantajele instruirii într-o organizație pot fi la fel de largi și profunde precum imaginația celor care primesc instruire în primul rând. Să aruncăm o privire asupra câtorva dintre avantajele noastre preferate.

Beneficiile principale

Abordarea punctelor slabe și a lacunelor de abilități: Este inevitabil ca angajații să aibă un anumit tip de puncte slabe în competențele lor la locul de muncă. Vestea bună este că există întotdeauna loc de îmbunătățire. Un program de formare oferă tuturor oportunitatea de a consolida aceste abilități. Acest lucru vă ajută să vă asigurați că toți membrii echipei dvs. sunt la curent și își pot îndeplini sarcina zi de zi. Cu o pregătire și o dezvoltare adecvat, slăbiciunea se poate transforma în puncte forte și angajații dvs. pot excela.

Îmbunătățiți performanța: Odată ce punctele slabe sunt transformate în puncte forte, angajații dvs. vor avea cu adevărat șansa de a-și îmbunătăți performanța. Instruirea oferă tuturor o înțelegere excelentă a responsabilităților lor și a cunoștințelor și abilităților de care au nevoie pentru a face această treabă. Acest lucru le va spori încrederea, ceea ce le poate îmbunătăți și performanța generală. În plus, vor cunoaște intrările și ieșirile despre rolul lor și despre compania dvs. până la punctul în care pot veni cu idei de strategie și pot ajuta pe alți coechipieri să se îmbunătățească.

Creșterea financiară: linia de jos a oricărei afaceri este creșterea financiară. Dacă s-ar putea face singură, nu ar fi nevoie de forță de muncă. Și fiecare forță de muncă trebuie să fie instruită. Cu cât formarea este mai bună, cu atât creșterea companiei dvs. este mai bună. Cei mai valoroși angajați ai dvs. sunt ambițioși și au loc să crească. Oferindu-le pregătirea de care au nevoie pentru a-și maximiza abilitățile, vor putea să-și îndeplinească obiectivele greu de atins pe care doar angajații cei mai talentați și dedicați îi pot îndeplini.

Îmbunătățiți satisfacția: investind în formare, companiile își arată angajații că sunt apreciați și că aceștia contează. Deoarece instruirea oferă angajaților acces la informații la care nu ar fi avut acces, aceștia se simt recompensați cu un sentiment de satisfacție pe care angajații din corporațiile cu programe de formare slabe tind să le lipsească. Acest lucru duce un drum lung în a face angajații să se simtă apreciați și mulțumiți de cariera lor.

Creșteți coerența: un program eficient de formare asigură faptul că angajații au o experiență consistentă și un background de cunoștințe. Această consistență este extrem de importantă atunci când vine vorba de înțelegerea proceselor, produselor sau serviciilor. De exemplu, un program robust de instruire a serviciilor pentru clienți asigură faptul că agenții și reprezentanții dvs. sunt mai predispuși să ofere clienților o experiență consistentă. Sau, pentru o echipă de vânzări, acest lucru înseamnă că toată lumea știe să ofere o primă demonstrație excelentă. Acesta este un mod excelent de a vă asigura că toți angajații sunt conștienți de așteptările și cele mai bune practici ale echipei lor.

Creșteți rata de retenție: rotația angajaților vă costă timp și bani. Prin instruirea proactivă a personalului, le puteți îmbunătăți încrederea și abilitățile. Se vor face mai puține greșeli, astfel încât mai puțini oameni vor trebui concediați ca urmare a accidentelor. Nivelurile de frustrare vor fi mai mici. Și vei dezvolta o echipă de experți de care dvs și echipa dvs puteți fi mândri.

Îmbunătățiți reputația și creșterea companiei: un program puternic de formare este o modalitate excelentă de a îmbunătăți marca și reputația companiei dvs. Angajații vor să aibă acces la oportunități de formare continuă și dezvoltare. Deci, oferind diferite tipuri de instruire, compania dvs. va atrage probabil noi talente.

Obiectivele instruirii

Fiecare afacere ar trebui să se străduiască pentru o productivitate mai mare, îmbunătățirea calității, reducerea timpului de învățare, siguranța industrială, creșterea cifrei de afaceri și să se străduiască să stabilească și să mențină o echipă de management eficientă. Acestea sunt obiectivele formării și dezvoltării într-o organizație. Există o multitudine de moduri în care companiile pot face acest lucru și, indiferent de ceea ce faceți, este posibil ca I&D să facă parte din aceasta.

Tipuri de instruire

Probabil există la fel de multe tipuri posibile de instruire, pe cât există subiecte de învățat și oameni de predat. În primul rând, să aruncăm o privire mai atentă asupra diferitelor tipuri de instruire.

Acestea sunt:

 • Instruirea abilităților: se concentrează pe cunoștințele legate de locul de muncă utilizate pentru angajări noi și corectarea defectelor de performanță.
 • Recalificare: pentru menținerea și actualizarea cunoștințelor lucrătorilor utilizate pentru inovația tehnologică și schimbările intra-organizaționale.
 • Instruire multifuncțională: pentru a genera redundanță de abilități în forța de muncă, astfel încât angajații să poată performa într-o varietate mai largă de capacități. Acesta este utilizat pentru flexibilitate în programare și coordonare îmbunătățită
 • Instruirea echipei: pentru dezvoltarea echipelor autodirectate; abilități de management, abilități de coordonare și multifuncționalitate.
 • Instruirea creativității: folosește metode inovatoare de predare și învățare pentru a spori capacitatea forței de muncă de a genera idei noi și inovatoare și de a descoperi abordări noi.
 • Instruirea alfabetizării: utilizată pentru a îmbunătăți abilitățile de bază ale unei forțe de muncă în citire, scriere, matematică și obiceiuri de eficacitate, cum ar fi punctualitatea, cooperarea și responsabilitatea.
 • Pregătirea diversității: utilizează descoperiri sociologice avansate pentru a insufla conștientizare, respect și acceptare a persoanelor de un gen, rasă, religie, background diferit etc.
 • Instruire privind conformitatea: mandatată de legislație pentru a vă educa echipa cu privire la legi sau reglementări specifice locului de muncă sau industriei lor. O bună pregătire în materie de conformitate acordă prioritate sănătății și siguranței angajaților dvs.
 • Instruire în materie de securitate: ajută echipele să acționeze într-un mod sigur și sigur pentru a-și proteja compania împotriva fraudei sau a activităților dăunătoare din partea celorlalți.
 • Instruire pentru vânzări: permite reprezentanților să construiască relații, să îmbunătățească abilitățile de negociere și să gestioneze o conductă de vânzări.
 • Pregătirea serviciului pentru clienți: pentru a îmbunătăți relațiile cu clienții, comunicarea, timpul de răspuns și calitatea răspunsului pentru a spori satisfacția clienților.

Diferite tipuri de locuri de instruire

În funcție de nevoile și resursele organizației dvs., va trebui să alegeți locul pentru instruire. Ele pot fi bazate pe online sau  în ​​clasă . Alegerea dvs. va depinde de următorii factori:

 • Lista dvs. de obiective de formare: este important să vă amintiți scopul obiectivelor de formare și ce doriți cu adevărat să realizați.
 • Timpul disponibil: Trebuie să finalizați instruirea în câteva zile, săptămâni sau luni?
 • Costul instruirii: va trebui să aduceți un instructor extern sau un expert în materie? Dacă finalizați pregătirea personal, va trebui să plătiți pentru ca angajații dvs. să călătorească?
 • Nivelul de înțelegere al participantului: este acest subiect sau subiect relativ nou pentru cursanți? Sau, au o înțelegere de bază a ceea ce va acoperi instruirea?
 • Dimensiunea grupului dvs.: Trebuie să oferiți instruire unui grup mic de angajați sau întregii dvs. echipe?
 • Facilitățile disponibile: O sală de conferințe din biroul dvs. va găzdui pe toți cei care trebuie să participe la instruire? Sau, fiecare are propriul computer pentru formare online?

Este important să fiți cât mai flexibil și mai deschis la minte atunci când vă  proiectați programele într-un mod care se potrivește cel mai bine nevoilor de instruire ale forței dvs de muncă unice.

Idei de dezvoltare a angajaților

Există o serie de idei de formare și dezvoltare a angajaților recunoscute și bune. Dar cele mai bune idei de dezvoltare a angajaților pentru compania dvs. vor depinde de natura organizației dvs., de caracterul personalului dvs., de resursele pe care le aveți la dispoziție, de limitele creativității dvs. și de puterea imaginației dvs.

Cele elementare

Programele de formare bine concepute maximizează învățarea înainte, în timpul și după instruire. Un program eficient include orientare, instruire la clasă și instruire la locul de muncă, care este, de asemenea, cunoscută sub numele de învățare mixtă. Instruirea online este o opțiune din ce în ce mai sensibilă, care permite angajaților dvs. să învețe într-un ritm personalizat, cu acces nelimitat la materialul de învățare.

Învățarea auto-dirijată

Acest stil de instruire permite angajaților individuali să-și controleze propria învățare, acomodând diferite stiluri de învățare și încurajând proprietatea personală asupra procesului de învățare. Această abordare permite, de asemenea, multor angajatori și angajați să dezvolte un plan de dezvoltare personală sau un contract de învățare. Este semnat de ambele părți și ar trebui să contureze clar obiectivele de învățare de la început.

Formare încrucișată și rotație a locurilor de muncă

Rotația locurilor de muncă îi mută pe angajați prin diferite poziții. Rotația poate dura ore, luni sau oricât de mult este necesar pentru a dezvolta competența. Formarea încrucișată este o varietate de rotații de locuri de muncă în care un angajat învață abilitățile unei poziții diferite, fără a deține neapărat responsabilitatea pentru poziția învățată. Aceste abordări pot pregăti lucrătorii pentru promovare, întineri echipele și pot îmbunătăți comunicarea.

Mișcări laterale

În mișcările laterale, un angajat este mutat într-o poziție diferită cu îndatoriri și salarii similare. Poate oferi noi provocări și poate încuraja dezvoltarea de noi competențe pentru un angajat care poate nu vrea să își asume o responsabilitate sporită. Această metodă îmbunătățește comunicarea și flexibilitatea între departamente și, în companiile mai mici, cu mai puține oportunități de avansare, poate ajuta adesea la păstrarea unor membri ai personalului valoroși care ar putea pleca altfel.

download 1Abordează-ți nevoile de instruire cu  Raise Your Standards

La sfârșitul zilei, importanța instruirii nu poate fi exagerată. Dacă sunteți gata să experimentați beneficiile instruirii și să oferiți tipul de instruire dorit și meritat de angajații dvs., vă putem ajuta să începeți.

Articole recomandate

Postări asemănătoare

Imbunatatirea Continua in Productie:

Cheia Catre Performanta de Varf Introducere: In era afacerilor competitive, imbunatatirea continua in productie devine un aspect esential pentru a mentine performanta de varf. Indiferent de dimensiunea sau domeniul de activitate al companiei tale, adoptarea unei...

citește mai mult

Ești gata să faci o schimbare?

Hai să lucrăm împreună

Ne găsești și pe

Despre autor

Medesan Florin

Comentarii

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts

Imbunatatirea Continua in Productie:

Imbunatatirea Continua in Productie:

Cheia Catre Performanta de Varf Introducere: In era afacerilor competitive, imbunatatirea continua in productie devine un aspect esential pentru a mentine performanta de varf. Indiferent de dimensiunea sau domeniul de activitate al companiei tale, adoptarea unei...

OEE

OEE

OEE Ce este OEE - ul (Overall Equipment Effectiveness)? OEE este un indicator de performanță a echipamentelor care măsoară gradul de utilizare a unui echipament de producție și eficiența acestuia în procesul de producție. OEE poate fi utilizat pentru a identifica și...

Get In Touch

Get In Touch

Address

1234 Divi St. #1000
San Francisco, CA 94220

Phone

(255) 352-6258

Sună acum