b

De ce „mentalitatea paradoxală” este cheia succesului?

j

by omuproductie

}

11.15.2020

Paradox of Choice 1280x640 1

Deși paradoxurile ne împiedică adesea, îmbrățișarea ideilor contradictorii poate fi de fapt secretul creativității și al conducerii.

Viața profesională implică adesea împingerea și tragerea diferitelor cerințe contradictorii. Medicii și asistenții medicali trebuie să ofere asistență medicală de cea mai bună calitate la cel mai mic cost; muzicienii vor să-și mențină integritatea artistică, făcând în același timp un sac plin de bani. Un profesor trebuie să impună o disciplină dură pentru binele clasei – fiind „crud să fii bun”.

A fi târât în ​​două direcții diferite, simultan, ar trebui să creeze doar tensiune și stres. Și totuși, unele cercetări interesante și extrem de contra-intuitive sugerează că aceste conflicte pot lucra adesea în favoarea noastră. De-a lungul unei serii de studii, psihologii și oamenii de știință organizaționali au descoperit că oamenii care învață să îmbrățișeze, mai degrabă decât să respingă, cererile opuse arată o mai mare creativitate, flexibilitate și productivitate. Constrângerile duale le sporesc de fapt performanța.

Cercetătorii numesc acest lucru o „mentalitate paradoxală” – și nu există niciodată un moment mai bun pentru a începe cultivarea ei.

 

Mentalitatea paradoxală

Un studiu mai recent, publicat de Miron-Spektor și colegii săi în 2017, a examinat beneficiile cunoașterii paradoxale la locul de muncă real al unui mare producător de produse de larg consum.

Echipa de cercetare a suspectat că răspunsul va depinde de abilitățile și atitudinile unui angajat și, prin urmare, au conceput mai întâi un chestionar pentru a măsura „mentalitatea paradoxală”. Participanților li s-a cerut mai întâi să evalueze declarații despre disponibilitatea lor de a îmbrățișa contradicții, cum ar fi:

  • Când iau în considerare perspective conflictuale, înțeleg mai bine o problemă.
  • Mă simt confortabil lucrând la sarcini care se contrazic reciproc.
  • Mă simt înălțat când îmi dau seama că două contrarii pot fi adevărate.

Participanților li s-a cerut, de asemenea, să descrie cât de des au experimentat „lipsa resurselor” la locul de muncă (necesitatea de a obține performanțe foarte scăzute în timp limitat sau resurse financiare). Între timp, supraveghetorii lor au trebuit să își evalueze performanța și inovația în cadrul rolului.

Destul de sigur, studiul a constatat că mentalitatea paradoxală a angajatului a avut o influență mare asupra capacității lor de a face față cerințelor. Pentru persoanele care au obținut un scor înalt, provocarea de a face față resurselor limitate a fost energizantă și inspiratoare, iar performanța lor a crescut de fapt sub tensiune, astfel încât au venit cu soluții noi și mai bune la problemele din rolul lor. În schimb, cei fără mentalitate paradoxală au avut tendința de a se prăbuși și s-au străduit să-și mențină performanța atunci când resursele erau rare.

Aceste descoperiri pot fi deosebit de importante pentru lideri, cu dovezi că mentalitatea paradoxală a unui manager influențează inovația întregii lor echipe. Companiile și instituțiile care adoptă strategii paradoxale tind să-și depășească concurenții.

Studiile realizate de Toyota Motor Corporation au descoperit că anumite paradoxuri sunt răspândite în cultura sa corporativă, inclusiv obiectivele duale de menținere a stabilității, încurajând totodată reforma constantă. (Așa cum a spus fostul președinte Hiroshi Okuda, „Reformați afacerea când afacerea este bună.”) Acest lucru a dus la un sistem de producție extrem de eficient, slab, pe care alții încearcă să-l imite.

De asemenea, este clasat în mod constant ca fiind una dintre cele mai fiabile mărci și are cele mai mari venituri ale oricărui producător auto din lume. Între timp, Apple este bine cunoscut pentru inovația și calitatea designului, dar puțini sunt conștienți de eficiența extremă a operațiunilor sale. Aceste obiective combinate au permis Apple să fie cea mai valoroasă companie din lume la o capitalizare de piață de aproape 2 miliarde USD (1,54 miliarde GBP).

Articole recomandate

Postări asemănătoare

Ești gata să faci o schimbare?

Hai să lucrăm împreună

Ne găsești și pe

Despre autor

omuproductie

Comentarii

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts

Cum să(nu) investim în forța de muncă.

Cum să(nu) investim în forța de muncă.

Cum să(nu) investim în forța de muncă. Lipsa forței de muncă de pe piața locală determină companiile producătoare să-și îmbunătățească procesele din producție, prin tehnologie, eficientizare, investiție în formarea personalului, folosirea corectă a tuturor resurselor,...

Ce este sistemul 5S? Ghidul Organizarii Locului de Munca

Ce este sistemul 5S? Ghidul Organizarii Locului de Munca

Metoda 5S Metoda 5S - in acest articol vom vorbi despre sistemul 5S sau metodologia japoneza 5S care te va ajuta sa devi mai eficient la locul de munca prin organizarea spatiilor intr-un mod eficient si in siguranta. Acest sistem se concentrează prin a pune totul...

Responsabilitățile unui lider în procesul de producție

Responsabilitățile unui lider în procesul de producție

Responsabilitățile unui lider în procesul de producție În acest articol vom explora responsabilitățile unui lider în procesul de producție, deoarece am întâlnit numeroși oameni cred că un un manager de produs este același lucru cu un lider de produs.  Nu este deloc...

Get In Touch

Get In Touch

Address

1234 Divi St. #1000
San Francisco, CA 94220

Phone

(255) 352-6258

Sună acum