Responsabilitățile unui lider în procesul de producție

j

by Medesan Florin

}

05.13.2021

Responsabilitățile unui lider în procesul de producție

În acest articol vom explora responsabilitățile unui lider în procesul de producție, deoarece am întâlnit numeroși oameni cred că un un manager de produs este același lucru cu un lider de produs. 

Nu este deloc așa ! 

Așadar, hai să vedem mai exact ce este leadershipul, care sunt responsabilitățile unui lider și ce calități trebuie să aibă pentru a construi echipe de înalta performanță, gestionând toate aspectele legate de procesul de producție și creând o influența multifuncțională în companie.  Compania noastră gestionează si pune la dispoziția clienților atât servicii de consultanță în producție cât și sesiuni de training precum cursul de managementul producție în care am inclus inclusiv responsabilitățile și calitățile unui lider în procesul de producție. Toate acestea te vor ajuta să-ți atingi obiectivele de business, în creșterea vânzărilor și o gestiune corectă a tuturor proceselor din producție. 

 

Responsabilitatile unui lider in productie lider

Ce este leadershipul în procesul de producție?

Leadershipul e cel mai important factor pentru succesul sau eșecul unei companii ori al unei afaceri. Abilitatea de a merge înainte și de a- și conduce întreprinderea cu succes pe o piață competitivă e esențiale. Leadershipul în procesul de producție poate descrie mai multe roluri la nivel de management, cu responsabilitatea pentru succesul produselor companiei. Scopul unui lider de produs poate include construirea și supravegherea echipei de produse potrivite, deținerea direcției strategice a produsului și printr-o echipa competență , punându-le la dispoziție instrumentele necesare și sistemele de care au nevoie pentru a construi produse de succes. Cu cât devii mai bun că lider, cu atât vei fi mai bun în orice domeniu. Din fericire, oamenii nu se nasc lideri, ci devin.

Așa cum a scris Peter Drucker: „Chiar dacă există și lideri înnăscuți , aceștia sunt atât de puțini la număr încât nu influențează starea generală de fapt.”

Oamenii ajung să devină lideri în primul rând prin eforturi proprii, prin faptul că își dezvoltă singuri potențialul de conducători . Ei depun eforturi continue, învățând , maturizându- se , devenind mai capabili și mai competenți de-a lungul anilor.

Liderii apar , de obicei, pentru a rezolva o situație care necesită abilități de leadership. Un manager își poate îndeplini cu succes vreme de mulți ani responsabilitățile și sarcinile. După care apare o criză și compania are nevoie de intervenția unui lider. În acel moment, liderul face un pas înainte și preia conducerea organizației. Astfel, devine o persoană diferită și împlinește un rol diferit. 

„Caracterul se poate manifestă în momentele cruciale, însă el e cultivat în fiecare clipă .” 

Aceste responsabilități de baza , șapte la număr, nu se schimbă niciodată  și constituie caracteristicile esențiale ale unui lider din orice organizație. Pe o scară de la 1 la 10, abilitatea ta în oricare dintre aceste arii îți determina contribuția în cadrul organizației, linșa și valoarea personală.

Responsabilitatile unui lider leadership

Care sunt responsabilitățile unui lider în procesul de producție?

 • Obiective financiare și atingerea acestora.

Conducerea executivă eșuează prin incapacitatea îndeplinirii obiectivelor în materie de vânzări , dezvoltare și profitabilitate, toate acestea sunt în evidență liderului. Stabilirea acestor obiective financiare au legătură cu planificarea strategică , piață , serviciile, oamenii, productivitatea, promovarea, finanțele și reacțiile concurenței .

 • Inovarea și promovarea.

Doar prin inovarea continuă a produselor, serviciilor, proceselor, promoțiilor, organizațiile își pot adună clienți .

 • Rezolvarea provocărilor și luarea deciziilor.

Acesta este poate cel mai important punct, rezolvarea provocărilor și luarea deciziilor trebuie cultivat, păstrezi ce funcționează și renunți la ce nu funcționează , de la o provocare la altă . O problema nu se poate rezolva cu același mod de gândire cu, care a fost creată . Ceea ce te împiedică să-ți atingi obiectivele strategice , sunt provocările (problemele), dificultățile și gândirea limitativă . Abilitatea de a depăși aceste obstacole este esențială .

 • Prioritizarea activităților și concentrarea asupra celor mai importante activități.

Mobilizarea resurselor limitate, în special financiare și umane, în exact zonele care necesită o contribuție mai mare pentru succesul companiei. Faptul că timpul este resursă ta cea mai limitată și care nu mai poate fi recuperate, deși uneori credem că putem face asta , determina raportul de a realiza ceva măreț sau nu.

 • Fii un exemplu pentru ceilalți.

“Trebuie să le predai oamenilor prin puterea exemplului, pentru că , altfel, nu vor învață .” 

Exemplul de care dai dovadă de-a lungul timpului, atitudinea, personalitatea, obiceiurile profesionale și mai ales comportamentul tău cu oamenii da tonul în organizația din care faci parte sau pe care o conduci. Nu există soldați slabi sub un general puternic. Toate acestea au valoare în momentul în care reușești să te detașezi și să te întrebi : cum ar arată , cum ar fi compania mea dacă toți oamenii ar fi că mine ? Apoi reflectează apoi asupra răspunsurilor …

 • Motivarea oamenilor pentru a te urma.

Cei mai buni lideri nu creează subordonați , ci lideri. Sigur că îți dorești că oamenii tăi să ia atitudine , să ia decizii, să vină cu idei noi și aplice aceste idei. Dar toate aceste acțiuni este necesar să fie în congruentă cu obiectivele setate de ține pentru a-i duce spre abilitățile unui lider de success. Dacă oamenii nu te urmează , nu cred în ține , practic nu ești un lider. Motivarea oamenilor este esențială pentru a urmă viziunea ta , apoi să îndeplinească obiectivele pe care le-ai stabilit. Practic trebuie să câștigi încrederea și respectul celorlalți și care înseamnă cheia succesului de durata .

 • Obține rezultate.

În cele din urma, acțiunea și obținerea de rezultatelor pe care lumea se așteaptă sa le obții determina succesul tău.

Calitățile unui lider

Ai fi un lider înseamnă a inspiră oamenii din jurul tău și oamenii cu care tu lucrezi, de a le oferi o viziune puternică asupra viitorului. Un lider de succes înseamnă, de asemenea, și că oamenii îl urmează deoarece acesta experiențe și cele mai bune performanțe. Pentru a face acest lucru, un lider ar trebui să posede și anumite calități. Un bun lider este acela ce este definit de următoarele calități fără de care ar fi imposibil să conducă :

 • Credibilitate
 • Entuziasm, o calitate care este o caracteristică fundamentală pentru un lider
 • Integritate, o calitate care îi face pe oameni să aibă încredere în el
 • Încrederea în sine este preliminară pentru a deveni lider
 • Rezistență, datorită standardelor ridicate, liderii se simt uneori jenați
 • Corectitudine, pentru a trata diferitele persoane în mod egal
 • Căldură, grija pentru oameni este esențială
 • Umilința, disponibilitatea de a asculta și lipsa unui ego prea mare.

Concluzii:

Sperăm că acest articol a reușit să arunce o lumină asupra responsabilităților de baza ale unui lider în procesul de producție dar și calitățile necesare pentru a fi un lider. Un lider excelent în producție poate avea influențe pozitive în procesul de producție, acesta fiind orientat către soluții și inovație. Calitățile unui lider ne pot schimbă lumea în bine. 

Așadar, rămâneți inspirați și curioși. 

Numai bine!

Articole recomandate

Postări asemănătoare

Imbunatatirea Continua in Productie:

Cheia Catre Performanta de Varf Introducere: In era afacerilor competitive, imbunatatirea continua in productie devine un aspect esential pentru a mentine performanta de varf. Indiferent de dimensiunea sau domeniul de activitate al companiei tale, adoptarea unei...

citește mai mult

Ești gata să faci o schimbare?

Hai să lucrăm împreună

Ne găsești și pe

Despre autor

Medesan Florin

Comentarii

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts

Imbunatatirea Continua in Productie:

Imbunatatirea Continua in Productie:

Cheia Catre Performanta de Varf Introducere: In era afacerilor competitive, imbunatatirea continua in productie devine un aspect esential pentru a mentine performanta de varf. Indiferent de dimensiunea sau domeniul de activitate al companiei tale, adoptarea unei...

OEE

OEE

OEE Ce este OEE - ul (Overall Equipment Effectiveness)? OEE este un indicator de performanță a echipamentelor care măsoară gradul de utilizare a unui echipament de producție și eficiența acestuia în procesul de producție. OEE poate fi utilizat pentru a identifica și...

Get In Touch

Get In Touch

Address

1234 Divi St. #1000
San Francisco, CA 94220

Phone

(255) 352-6258

Sună acum