b

Intuiția.

j

by omuproductie

}

11.29.2020

Ce este intuiția?

Capacitatea de a înțelege ceva imediat fără a fi nevoie de raționament conștient.

intuitia1

Intuiția este în esență informații subiective despre realitate. Factorii de decizie intuitivi își iau deciziile pe baza informațiilor intuitive, inclusiv predicții despre reacția oamenilor la acțiuni și întâmplări specifice. Intuiția este condusă de o varietate de ipoteze pentru a forma o imagine cuprinzătoare a realității relevante.

Luăm frecvent decizii care folosesc intuiția ca singură informație de susținere, împreună cu emoțiile care determină ceea ce dorim să realizăm.

Din perspectiva gestionării organizațiilor, cu un obiectiv clar, utilizarea intuiției contrazice dorința de rezultate optime, deoarece intuiția este imprecisă, expusă la prejudecăți personale și foarte lentă pentru a se adapta la schimbări. Dar, în marea majoritatea cazurilor, factorii de decizie nu au suficiente „date obiective” pentru a lua o decizie optimă. Deci, este o nevoie reală de a folosi intuiția pentru a completa informațiile lipsă.

Orice decizie vizează impactul viitorului, deci nu poate fi deterministă, deoarece este afectată de incertitudinea inerentă. Probabilitățile reale ale diferitelor incertitudini sunt de obicei necunoscute. Astfel, utilizarea unei intuiții pentru a evalua limitele incertitudinii relevante este o necesitate.

Deci, deși intuiția nu se bazează pe analiza rațională, aceasta oferă posibilitatea de a utiliza o analiză logică cantitativă a ramificațiilor probabile atunci când sunt utilizate atât datele hard disponibile cât și informațiile intuitive complementare.

einstein intuition

Cu toate acestea, de prea multe ori datele din trecut fie nu sunt disponibile, fie pot fi înșelătoare, deoarece ar putea aparține unor situații diferite.

Oamenii iau decizii intuitive tot timpul. Intuitia se bazează puternic pe experiența de viață în care individul recunoaște tipare de comportamente care arată ca și cum ar urma anumite reguli. Aceste reguli se bazează pe cauză-efect, dar fără a trece printr-o conștientizare logică deplină. Intuiția este afectată și de emoții și valori, care uneori denaturează intuiția mai rațională.

Se ridică o întrebare: La ce este bună aceasta în managementul organizațiilor?

Impulsul pentru „soluții optime” îi obligă pe manageri să treacă printr-o analiză cantitativă bazată logic. Cu toate acestea, atunci când lipsesc unele informații relevante, deciziile devin arbitrare. Această unitate pentru soluții optime îi împinge pe manageri să ignore pur și simplu o mulțime de incertitudine atunci când nu pot fi utilizate probabilități clare.

Ce este ceea ce factorul de decizie uman consideră „cunoscut în mod rezonabil”?

Pe lângă faptele cărora li se oferă o încredere ridicată în a fi adevărate, există evaluări, majoritatea intuitive, care consideră un interval rezonabil care reprezintă nivelul de incertitudine. Gama reprezintă o evaluare a limitelor a ceea ce știm sau credem că știm și a ceea ce cu siguranță nu știm.

Folosirea intuiției pentru a evalua ceea ce este practic cunoscut într-o anumită măsură este un pas practic major. Următorul pas este recunoașterea faptului că majoritatea deciziilor au un impact holistic asupra organizației și, prin urmare, analiza cantitativă finală, care combină date dificile și informații intuitive, ar putea include mai multe „intuiții locale”.

Dacă recunoaștem importanța intuiției, putem îmbunătăți în mod sistematic intuiția persoanelor cheie din organizație.

 

 

Articole recomandate

Postări asemănătoare

Ești gata să faci o schimbare?

Hai să lucrăm împreună

Ne găsești și pe

Despre autor

omuproductie

Comentarii

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts

Cum să(nu) investim în forța de muncă.

Cum să(nu) investim în forța de muncă.

Cum să(nu) investim în forța de muncă. Lipsa forței de muncă de pe piața locală determină companiile producătoare să-și îmbunătățească procesele din producție, prin tehnologie, eficientizare, investiție în formarea personalului, folosirea corectă a tuturor resurselor,...

Ce este sistemul 5S? Ghidul Organizarii Locului de Munca

Ce este sistemul 5S? Ghidul Organizarii Locului de Munca

Metoda 5S Metoda 5S - in acest articol vom vorbi despre sistemul 5S sau metodologia japoneza 5S care te va ajuta sa devi mai eficient la locul de munca prin organizarea spatiilor intr-un mod eficient si in siguranta. Acest sistem se concentrează prin a pune totul...

Responsabilitățile unui lider în procesul de producție

Responsabilitățile unui lider în procesul de producție

Responsabilitățile unui lider în procesul de producție În acest articol vom explora responsabilitățile unui lider în procesul de producție, deoarece am întâlnit numeroși oameni cred că un un manager de produs este același lucru cu un lider de produs.  Nu este deloc...

Get In Touch

Get In Touch

Address

1234 Divi St. #1000
San Francisco, CA 94220

Phone

(255) 352-6258

Sună acum