b

Focus.

j

by omuproductie

}

11.29.2020

Pe ce să ne concentrăm?

 

…și mai important:

 

Pe ce să nu ne concentrăm?

images 2

Motivul pentru care se subliniază partea aceea, pe ce nu trebuie să se ne concentrăm este cauzată de capacitatea limitată, ceea ce înseamnă că este imposibil să ne concentrăm asupra tuturor provocărilor și să atragem întreaga valoare din ele. Limitarea ar putea fi o constrângere de capacitate care ne obligă să ne concentrăm asupra a ceea ce exploatează resursa respectivă.

Împuternicirea subordonaților este un mijloc pentru un manager individual să se concentreze asupra problemelor cheie fără a deveni constrângerea organizației. În multe cazuri, limitarea critică este incapacitatea echipei de management de a efectua mai multe sarcini într-un mod care nu ar întârzia problemele cu adevărat importante care necesită acțiuni.

FOCUS –ul nu ar trebui interpretat ca doar o anumită zonă. Trebuie legat de o estimare a eficacității capacității disponibile de a se concentra fără întârzieri considerabile asupra celorlalte zone, care împreună cu acestea formează un lanț complet, practic indispensabile unele fară altele.

Focalizarea eficientă ar trebui să exploateze cea mai slabă verigă pe baza capacității de limitare.

Întrebarea asupra a ce să ne concentrăm merge în diferitele părți ale Lean și TOC(Teoria constrângerilor), întotdeauna căutând, în primul rând, limitarea și de aici rezultă răspunsul.

De aici rezultă exact unde este necesar să se îndrepte atenția noastră. Iar în momentul în care această “verigă” mai slabă din lanț este la un nivel acceptabil de productivitate, abia apoi putem trece la următorul pas, următoarea provocare/constrângere.

Articole recomandate

Postări asemănătoare

Ești gata să faci o schimbare?

Hai să lucrăm împreună

Ne găsești și pe

Despre autor

omuproductie

Comentarii

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts

Cum să(nu) investim în forța de muncă.

Cum să(nu) investim în forța de muncă.

Cum să(nu) investim în forța de muncă. Lipsa forței de muncă de pe piața locală determină companiile producătoare să-și îmbunătățească procesele din producție, prin tehnologie, eficientizare, investiție în formarea personalului, folosirea corectă a tuturor resurselor,...

Ce este sistemul 5S? Ghidul Organizarii Locului de Munca

Ce este sistemul 5S? Ghidul Organizarii Locului de Munca

Metoda 5S Metoda 5S - in acest articol vom vorbi despre sistemul 5S sau metodologia japoneza 5S care te va ajuta sa devi mai eficient la locul de munca prin organizarea spatiilor intr-un mod eficient si in siguranta. Acest sistem se concentrează prin a pune totul...

Responsabilitățile unui lider în procesul de producție

Responsabilitățile unui lider în procesul de producție

Responsabilitățile unui lider în procesul de producție În acest articol vom explora responsabilitățile unui lider în procesul de producție, deoarece am întâlnit numeroși oameni cred că un un manager de produs este același lucru cu un lider de produs.  Nu este deloc...

Get In Touch

Get In Touch

Address

1234 Divi St. #1000
San Francisco, CA 94220

Phone

(255) 352-6258

Sună acum